MatTa

MatTa-projekti

MatTa-projekti (Matematiikkaa Tietokoneavusteisesti) on Teknillisen korkeakoulun matematiikan laitoksella vuonna 1993 alkanut projekti, jota johti Simo Kivelä vuoteen 2006 saakka, jolloin hän jäi eläkkeelle. Projektissa tutkittiin erilaisia ratkaisuja digitaalisten opiskelumateriaalien tuottamiseen, kehitettiin materiaaleja ja arvioitiin niiden toimivuutta. Hanke kytkeytyi vuonna 2001 alkaneeseen Suomen virtuaaliyliopisto -projektiin, mutta eriytyi siitä vähitellen. Vuoden 2006 jälkeen hanke on jatkunut Antti Rasilan johtamana intmath-projektina. Simo Kivelä on edelleen osallistunut digitaalisten opiskelumateriaalien kehittämiseen.

MatTa-sivustolle on kerätty linkit materiaaleihin, joilla voidaan arvioida edelleen olevan merkitystä joko matematiikan opiskelussa tai matematiikan alan digitaalisten materiaalien kehittämisessä. Merkityksensä menettäneet materiaalit on poistettu, minkä seurauksena jäljellä olevissa saattaa olla toimimattomia linkkejä. Raportit tällaisista otetaan kiitollisuudella vastaan. Ne ja mahdolliset tiedustelut voi lähettää sivustoa hallinnoivalle Simo Kivelälle.

Materiaaleja voi vapaasti käyttää luettelosivulla ilmoitetun CC-lisenssin mukaisesti. Lähdekoodeja voi tarvittaessa tiedustella Simo Kivelältä.

Simo K. Kivelä
s-posti: